HTML

Hirdetés

Nyomdai termékek elkészítése a tervezéstől a kivitelezésig a névjegytől a prospektuson át a könyvig. Reklámanyagok, pólók, plakátok, autódekorációk, molinók nyomtatása.
+36-20-262-3311

Friss topikok

Linkblog

2010.02.22. 16:21 varnorbert

A papír szerkezete, nemesítése

Címkék: papír

 A papír növényi rostok felhasználásával készül. A növényi rostok legnagyobb része hajszálnál vékonyabb csövecskékbõl áll, s ezek nedvszívó tulajdonságúak. Amennyiben ezeket a rostokat természetes állapotukban használják fel, úgy erõsen szívó itatós papírt kapnánk, azonkívül lágy fogású, gyengén tartós, laza szerkezetû papír lenne az eredmény. Ezért különbözõ enyvezõ, töltõ, színezõ és rögzítõ anyagokat adagolunk a papírpépbe. A kész papír utólagos kezelésére is van lehetõség: átitatás, felületi bevonás, simítás, felületmintázás, stb. A papírnak az anyagában történõ, vagy utólagos kezelésével nagyon sok új tulajdonságot tudunk adni, ami sokoldalúan használható hasznos és nélkülözhetetlen segítõtárssá teszi.   
A papírt tehát számos területen hasznosíthatjuk. A kínaiak, japánok már régóta használják esõköpenyként, ruha készítésére, esernyõnek, de a mai idõkben is pl. a kórházi és az egészségügyi felhasználása egyaránt új utakat nyitott a gyártóknak és a felhasználóknak.   
Az eldobható olcsó tárgyak sokasága jelzi a praktikusságát. Különösen jelentõs az a tény, hogy nem szennyezi a környezetet, mert a földbe kerülve teljesen eloszlik, amivel a talajt javítja, tehát a papír "természetbarát".   

Forrás:artpaper.freeweb.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyomdaipar.blog.hu/api/trackback/id/tr431781240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása