HTML

Hirdetés

Nyomdai termékek elkészítése a tervezéstől a kivitelezésig a névjegytől a prospektuson át a könyvig. Reklámanyagok, pólók, plakátok, autódekorációk, molinók nyomtatása.
+36-20-262-3311

Friss topikok

Linkblog

2010.02.22. 12:42 varnorbert

Feltalálták az önmagát leradírozó papírt

Címkék: papír

A világ leghíresebb fénymásoló cége új technológiával jelentkezik: a nyomtatott szöveg néhány óra után eltűnik a papírról, így nyolcvan százalékkal csökkenhet az irodai hulladék - adta hírül a Hulladék Munkaszövetség KukaBúvár kiadványában. 

A Xerox kutatólaboratóriumának tudósai bejelentették, hogy feltalálták a papírra nyomtatás forradalmi módját. A szóban forgó technika lényege a papírban van: a lapok olyan speciális anyagot tartalmaznak amely bizonyos hullámhosszú fényre reagálva elszíneződik, majd a el is tűnik. Most már csak azt a nyomtatót kellene feltalálni, amely képes az újfajta papírra nyomtatni.

Természetesen nem mindenféle irathoz ideális ez a módszer - fontos szerződéseket, dokumentumokat a hagyományos módon fognak ezután is nyomtatni -, de rengeteg az olyan print, amelyre egy nap múlva senki sem kíváncsi.

Forrás:geographic.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyomdaipar.blog.hu/api/trackback/id/tr111780644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása